El Martinet | Equip de mestres
21541
page-template-default,page,page-id-21541,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

L’EQUIP DE MESTRES D’EL MARTINET

L’equip de mestres d’El Martinet està format per tots els mestres que treballem a l’escola. Cada mestra es vincula totalment a l’equip de mestres de la pròpia comunitat, formant-se així quatre equips autònoms, l’equip de mestres de Petits, l’equip de mestres de la comunitat dels Mitjans, l’equip de mestres de la comunitat de Grans i l’equip de mestres de la comunitat dels Més Grans. A l’escola cada equip està format per entre 9 i 11 mestres que es fan càrrec d’acompanyar els infants i les seves famílies de la seva comunitat i que treballen de forma col·laborativa. Cada mestra assumeix una funció pedagògica (mestra de referència o mestra vinculada a una edat) i altres tasques organitzatives (gestió de les sortides, gestió econòmica…)

 

L’escola té un equip directiu format per quatre persones (directora, cap d’estudis, secretària i coordinadora pedagògica) que fa les diferents tasques de gestió administrativa i pedagògica.

 

L’equip directiu més 7 mestres formen l’equip de coordinació, sent aquest el nucli d’encaix, connexió de les tres comunitats i motor de les diferents línies de treball de l’escola.

Què vol dir fer de mestra a El Martinet?

La cerca envers a una determinada manera de fer de mestre també és una constant dins l’equip. Cercar maneres d’acompanyar l’infant en el seus processos d’aprenentatge requereix una actitud atenta i d’escolta envers a allò que fa, diu, es pregunta… Un acompanyament dels adults-mestres ple de confiança i respecte en les possibilitats, propostes, idees i tries dels infants; atent a fer-les possibles, a oferir també allò que les fa créixer i a saber també mantenir-se en un límit molt invisible entre el ser-ne facilitador o el conductor. Ser facilitador.

 

Que requereix d’una presència molt escoltadora i connectada amb allò que és de l’infant; o ser-ne el conductor, on l’emoció de la recerca pot passar per satisfer a l’adult També suposa un aprendre junts, des de la reflexió sobre la pròpia pràctica.

 

Fer de mestra a El Martinet suposa estar en una actitud de recerca constant envers els processos d’aprenentatge dels infants. La documentació pedagògica forma part del treball del dia a dia.

 

Ser mestra a El Martinet és una aventura! És deixar-te sorprendre’t per les recerques i descobertes que fan els infants, encomanar-nos de la seva alegria. És estar disposat, de tant en tant, a anar en bici, en patinet, a fer llargues caminades, a pujar cims cada vegada més alts, a mullar-te en un dia de pluja, a dormir sota un cel estrellat, a banyar-te en els rius gelats, a gaudir d’una posta de sol, sempre acompanyant un grup d’infants.